de cover van Onrust

Dus… boek 7 van de Zwijgende Aarde serie, uitgegeven door Uitgeverij Quasis, wordt geschreven door Brenda Hingstman en mijzelf. De titel van dit boek is “Onrust”. Dat wist je misschien al. Zo niet, dan vind je hier meer informatie.

Er is echter meer nieuws, want Onrust staat op de rol om einde van de zomer uit te komen, met een presentatie op Fantasticon. Dat duurt natuurlijk nog even, maar wat we wél al hebben is de FANTASTISCHE cover! Kijk dan 😀

Is hij niet mooi?! Brenda en ik zijn er zo blij mee. De hele Zwijgende Aarde serie heeft gave covers, maar ik vind die van ons persoonlijk het meest badass. Check dat schip dan! Erg passend, voor een verhaal dat zich voor 90% aan boord van een schip afspeelt. 😀

Daar kunnen we de aankomende maanden liefdevol naar staren terwijl we wachten tot het nieuwste verhaal in het Zwijgende Aarde universum uitkomt. Staar je mee?

april avonturen

April was een volle maand. Twee intense beurzen (FACTS in Gent en Elfia Haarzuilen), een officieel contract getekend bij Uitgeverij Quasis, en tussendoor zelf nog hier en daar aan het schrijven en aan het redigeren. Het kon niet op deze maand.

Allereerst was daar FACTS in het eerste weekend in April. Een super leuke, drukke beurs in de EXPO in Gent. Voor degenen die er geen beeld van hebben; het is vergelijkbaar met Comic Con in de Jaarbeurs Utrecht. Er komt denk ik iets van 20.000 man in een weekend? Zo voelt het wel, in ieder geval; alsof je over de koppen kunt lopen, haha.
Het was zo druk en gezellig dat ik nauwelijks de tijd heb gehad om wat foto’s te maken. Maar we hebben gezellig met lezers (en aankomende lezers gekletst), boeken zijn gesigneerd (zie foto!), de workshops die ik gaf werden goedbezocht, en de verkopen waren prima. Dus al in al was het weer een hartstikke goeie tijd.

Daarna hebben Brenda en ik ons contract bij Uitgeverij Quasis getekend. Hoera! Toch wel fijn om er een officiële handtekening onder te kunnen zetten en er een officieel momentje van te maken. We hoorden dat de kaft op het moment ontworpen wordt door dezelfde getalenteerde kunstenaar die de rest van de boeken ook geschilderd heeft, dus dan past hij mooi bij de rest. We hebben nog geen sneak preview mogen zien, dus we wachten net zo vol spanning als jullie.

En, afhangend van wanneer het lukt qua planning van de uitgeverij, komt Onrust ofwel begin van de zomer, ofwel in September uit. De bedoeling is dat hij in ieder geval vóór Fantasticon gereed is. Stay tuned voor meer nieuws 😀

Volgende stap was Elfia, en hoewel de foto hiernaast er super zonnig uitziet, was dat het geval voor de helft van de tijd. Helaas braken beide dagen in het begin van de middag de hemelen steeds open en regende het zo ongeveer de rest van de middag. Dat liet ons echter niet tegenhouden om een super tijd te hebben!

Het gevoel van lezers die je komen vertellen dat ze De Prijs Van Water geweldig vonden en uitkijken naar het volgende deel, plus het feit dat niemand het erg leek te vinden dat de serie uit drie boeken gaat bestaan, was een goeie opsteker. Ik had erg veel lol om iedere keer dat ik het boek signeerde op de eerste pagina ‘Deel 1 van het Paraiso-tweeluik’ door moest strepen en er ‘serie’ van maken. :’)

Verder is het altijd weer super om mijn collega’s van de uitgeverij weer de hele dag samen in de stand te hebben. Het voelt vooral na de winter altijd een beetje als een familie-reunie. Lekker bijkletsen en samen door de kou heen bikkelen, elkaars boeken beter verkopen dan je eigen (haha), samen geinen – het is zo leuk om te doen!

Dus, op naar de maand mei! Wat staat er in mei te doen? Best een hoop, eigenlijk:

 • Verder met de redactie van Zwanenzang
 • Heroes Made In Asia beurs in Gorinchem – wordt mijn eerste keer, dus als je er bent, kom ff hoi zeggen! 🙂
 • Doorschrijven aan mijn verhalen voor Waterloper verhalenwedstrijd (1 is al af, de 2e is in de maak, deadline is eind mei – dus ik heb nog even. Doe je ook mee? Veel succes!!)

Dus ja, vanalles te doen nog. 🙂

aankondiging over het vervolg op De Prijs Van Water

Oh, dat klinkt opeens een beetje dreigend, deze blogpost titel. En dan nog niet op schema voor de maandelijkse blogpost ook – dan moet het wel iets heftigs zijn… Of maakt mijn brein dat ervan? Haha, voor wat het waard is… voor mij is het wel iets groots, in ieder geval. En ik zit er een beetje mee in mijn maag, want het blijkt dat de dingen niet helemaal gaan zoals voorzien. Maak je geen zorgen: het vervolg op De Prijs Van Water? Wordt echt super. Ben ik trots op. Ga je gaaf vinden.

Alleen het wordt niet één boek. Het worden er twee. Het tweeluik wordt een trilogie:

– Boek 1: De Prijs Van Water
– Boek 2: Bloed In Het Water
– Boek 3: De Waarde Van Bloed

Stel je nu even voor dat ik ineenkrimp voor de tomaten en rotte eieren die mijn kant op gegooid worden, en dat mensen zeggen: “Ja maar Kelly je zei toch dat het een tweeluik zou worden?” en “Jemig Kelly dit gebeurde je bij de Lentagon serie óók al”. Zucht. Klopt. Iets met geen ezel zijn want 2x dezelfde steen enzo.

Wat is er nu precies gebeurd, dat ik nóg een keer in die valkuil trap en wat eerst een tweeluik genoemd werd een trilogie wordt? Eigenlijk twee dingen:

 1. Het manuscript dat ik nu heb liggen, is best heel lang. Nadat ik de alpha versie had geschreven, heb ik als een idioot geprobeerd te schrappen, maar dat lukte gewoon niet. Er gebeurt simpelweg een hoop, er zijn conflicten op verschillende fronten, en het moet wel netjes afgerond worden (en een gave resolutie hebben).
 2. Tijdens de zelf-redactie van de alpha versie realiseerde ik me dat met de manier waarop deze boeken lopen? Ik heb twee grote eindconfrontaties. En eentje zit op het midden van het manuscript, en is een mooie climax op de spanningsboog die er perfect heenwerkt. (Om heel eerlijk te zijn, verdient hij meer aandacht dan halverwege het boek. Het is een eind climax. Het is echt een SUPERGAAF moment). En de ander zit aan het einde, en wikkelt de hele situatie af.

Dus tja. Eigenlijk waren het al twee boeken, en wist ik het gewoon niet. Ik had de eerste ingeving eind februari, tijdens een schrijfweekend met mijn matties. En hoe langer ik erover nadenk – en hoe meer ik er met mensen over praat, hoe logischer het wordt. Het geeft ook wat opluchting, want ik heb nu ruimte om nóg meer conflict in het verhaal te stoppen en elementen verder uit te werken, en dat is het zo waard! Woeiiii 😀

(ik ben stiekem ook wel blij dat ik de Bloed In Het Water titel nu ook kan gebruiken, maar dat terzijde)

Mocht je nu denken: oh shit, maar verandert de releasedatum van Boek 2 dan? Nee; die blijft gewoon staan. We krijgen gewoon Boek 3 er achteraan, een jaar later.

Dus! Wat vinden jullie ervan? Krijg ik tomaten op mijn dak als ik jullie zie op Elfia of vinden jullie het juist wel leuk? Ik hoor het graag jongens, want dan kan ik een regenpak aantrekken of niet 😀

op de vooravond van het beurzenseizoen (maart avonturen)

Welkom in de lente, lieve lezers! Ik ben er 1000% klaar voor, haha. Dit weekend beginnen we het beurzenseizoen met FACTS in Gent, en vanaf daar wordt het doorstomen naar Elfia, Heroes made in Asia, en Fantasyfest. Vier beurzen in een kleine zeven weken tijd, het wordt weer buffelen! Maar tegelijkertijd weer zo fijn, want dan kunnen we de buhne weer op en lekker verdergaan met lezers ontmoeten, signeren, verkopen, lezingen geven, en promoten. Ik kijk er ontzettend naar uit.

Ik heb de wintermaanden gebruikt om flinke meters te maken op schrijfgebied, dus 2023 wordt helemaal mijn jaar, heb ik besloten. Laat me je het nieuws delen wat ik voor je heb:

 • Onrust is door de reguliere redactie én woordredactie heen, en is bijna klaar voor publicatie. Begin april gaan Brenda en ik officieel ons contract met Uitgeverij Quasis tekenen. Jasper vertelde ons ook al dat de kaft van het boek in de maak is, wat ik super gaaf vind – de kaften bij Quasis zijn altijd super stijlvol. Ik ben zó benieuwd! Ik kom heel binnenkort bij jullie terug met de officiele verschijningsdatum van het nieuwe deel van de Zwijgende Aarde serie.
 • Anaïd Haen en ik zijn begonnen met de redactie van Zwanenzang, mijn nieuwe verhalenbundel! Wel spannend hoor, om een van het Tekstpert duo als redacteur te hebben, maar als ze Onrust kon doorwerken en me nog terug wilde hebben voor Zwanenzang, is dat een goed teken, vertel ik mezelf maar. 😀 Waar ik trots ben op mijn romans en ze zeker stukjes van mijn ziel blootleggen, liggen mijn korte verhalen stiekem ook heel na aan mijn hart. Het zijn vaak experimenten met stijl, met thema, met gevoel, met concepten – meer nog als een heel boek, dat is vaak toch wat veiliger. Dus ik vind het extra spannend hoe mensen op korte verhalen reageren. Vooral als ze steeds mijn kont schoppen als we tegen elkaar op moeten boksen in verhalenwedstrijden, he Anaïd? 😉
 • Boek 2 in de Paraiso-serie, met de werktitel De Waarde Van Bloed, ligt op dit moment bij de proeflezers. Ik verwacht binnenkort de eerste reacties, en dat maakt me ook best nerveus. Vooral omdat ik hun feedback wil op een heel specifiek punt, waar ik nu nog niet al te veel over kan of wil zeggen. Ik heb een idee, en wil kijken hoe dit bij hen valt. Dus, whew, verder voel ik geen druk of zo…
 • Ik heb twee verhalen op de planning staan om in te sturen voor Waterloper verhalenwedstrijd, waar ik af en aan mee bezig ben. Ze staan al per scene uitgeplot, dus alles wat ik nog moet doen, is ze daadwerkelijk gaan uitschrijven. Maar omdat ik alles al uitgewerkt heb, maak ik me daar geen zorgen over. Ik heb nog een aantal weken te gaan 🙂

Hoop updates dus! Ik heb erg veel zin in de aankomende tijd – het wordt spannend 🙂

Ik hoop jullie allemaal te zien op een van de beurzen in de aankomende tijd. Dit weekend lekker in Gent op FACTS, dat is zo’n leuke beurs, zin in!

februari avonturen

Jongens, het is alweer maart. (Hoe dan??) En aangezien ik beloofd had iedere maand te bloggen met updates… is het tijd voor een update, haha! Ik heb namelijk bepaald niet stilgezeten.

Onrust update:

Afgelopen maand is Anaïd Haen hard aan de slag geweest met het manuscript dat Brenda en ik geschreven hadden voor het nieuwe deel in de Zwijgende Aarde serie, Onrust. En, de redactie ging zo lekker dat we al bijna klaar zijn! Het helpt natuurlijk dat het een wat korter manuscript is, “maar” 45000 woorden, maar wat ook hielp, was dat we ontzettend lekker aan de slag zijn geweest. En wat wordt het leuk! Op Anaïds aanraden hebben we het einde nog een beetje aangescherpt, en dat geeft nét dat beetje extra, vind ik.

Informatie over de release date en de kaft en dergelijke volgen ongetwijfeld binnenkort, want dat gaat niet heel lang meer duren, op het tempo waarop dit gaat.

Zo benieuwd wat de Zwijgende Aarde fans van onze bijdrage aan de serie gaan vinden! 😀

Zwanenzang update

Aangezien Zwanenzang ook geredigeerd gaat worden door Anaïd, hebben we besloten om die op te pakken nadat we klaar zijn met Onrust. Dat leek ons wel zo gemakkelijk, want dan kunnen we in één keer door.

Dat betekent dat er ietsjes vertraging is dus, maar die was er toch al. En ik krijg nu de korte-verhalen-specialist als mijn bloedeigen redacteur voor deze verhalenbundel, en dat vind ik toch ook wel heel fijn.

Update over het vervolg op De Prijs Van Water

Waarom zeg ik in dit kopje niet gewoon “Waarde Van Bloed” update? Nou… omdat er op dit vlak wat ontwikkelingen zijn. Ik wil hier nog niet te veel over zeggen, want het manuscript ligt op dit moment bij mijn proeflezers, maar tijdens een schrijfweekend met mijn schrijfmaatjes had ik opeens een ingeving, waar ik bij verder nadenken steeds enthousiaster over werd.

Ik heb het al afgetikt met de uitgeverij, dus het is een mogelijkheid dat de situatie wat betreft boek 2 gaat veranderen. De release datum niet hoor, dus maak je daar geen zorgen over. Maar… de omstandigheden. Er moet alleen nog even op gebroed worden, voordat ik hier uitspraken over wil doen.

Wat ik wel kan zeggen, is dat ik erg blij ben met hoe dit verhaal er in de eerste versie uit is gekomen. Het is niet vollédige poep, zeg maar. Nu al zie ik een aantal diamantjes in de drek. Monika’s personageontwikkeling. De magie. Het verraad. De rebellen… ik heb er zo veel lol mee (gehad).

Aankomende maand ligt het werk aan dit project even stil, aangezien het manuscript bij mijn proeflezers ligt. In de tussentijd ben ik druk bezig met redactie en een paar korte verhalen schrijven voor de deadline van Waterloper Verhalenwedstrijd (ik ben met de eerste al begonnen). Dus zelfs als mijn grote project aan het marineren is, blijf ík gewoon bezig.

(Behalve in de periode dat ik met mijn kont op het strand in Fuerteventura zit. Dan ga ik cocktails drinken en boeken lezen. Ha :D)

januari update!

Ik had me voorgenomen om in 2023 in ieder geval iedere maand te bloggen, zodat ik jullie kan updaten over wat er gaande is op schrijfgebied in Casa Kelly. Ik weet namelijk hoe dat gaat – je zit diep in een project of je bent even afgeleid, en opeens heb je een half jaar geen nieuwe blogs geschreven. Dus bij deze!

WIIJMBBGOUOH (Waar Ik In Januari Mee Bezig Ben Geweest Of Updates Over Heb):

 • De redactie van Onrust gaat binnenkort beginnen! Hij is ofifcieel goedgekeurd door onze uitgever Jasper Polane van Quasis, en niemand minder dan Anaid Haen zal de redactie van ons boek gaan doen. Brenda en ik zijn super hype; we gaan binnenkort de eerste stukken toegestuurd krijgen!
  Meer informatie vind je op mijn gloednieuwe Zwijgende Aarde pagina!
 • Ik ben op dit moment druk bezig met het doorlezen/aanpassen/zelfredigeren van de alpha versie van De Waarde Van Bloed, boek 2 in de Paraiso serie, het vervolg op De Prijs Van Water. En hoewel het schrappen niet zo lekker gaat als ik zou willen (ik ben op 3/5e en ik heb zo’n 400 woorden geschrapt; tis niet veel – daar waar ik schrap, schrijf ik ook bij), heb ik er wel erg veel lol mee.
  Allereerst heb ik echt al een aantal flinke inconsistenties kunnen wegpoetsen (dan beweer je in het ene hoofdstuk X, en in het andere hoofdstuk doen ze Y….), en ten tweede heb ik lopen klooien met de tijdlijn. Ik heb een paar party splits, waarbij dingen chronologisch tegelijkertijd gebeuren, maar dan moet het qua spanningsboog en dergelijke ook nog kloppen.
  En ten tweede is het gewoon heel erg leuk om te redigeren. Je kunt zeggen wat je wil over De Ideale Lezer waar je voor schrijft… maar uiteindelijk ben je zelf nog steeds je ideale lezer. Ik snap al mijn hints, verwijzingen, easter eggs, en slechte humor. Of; is het zelfs humor, als ik een passage lees die me amuseert? Grote kans dat het jullie minder doet, maar ík vind het grappig: “Kai werd wakker met een verblindende hoofdpijn en de realisatie dat hij vastgeketend zat aan zijn bed. Geen van beiden nodigden erg uit tot het voortzetten van bewustzijn, maar hij opende zijn ogen toch.” (Arme Kai)
 • De redactie van Zwanenzang gaat ook binnenkort beginnen! Hoera! Ik denk niet dat hij op tijd uitkomt voor Elfia Haarzuilens, maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Ik kijk heel erg uit naar de redactie van deze bundel, want ik ben heel trots op de verhalen. Ik had niet verwacht dat ik op zo’n korte termijn een hele verhalenbundel vol kon schrijven, dus deze bundel is mijn cadeautje aan jullie, haha.

Op naar februari! Het beursseizoen laat nog even op zich wachten, dus alle tijd om te schrijven en te redigeren, toch? 😉 Let’s gooooo 😀

terugblik op 2022

Jemig jongens, wat een jaar is dit geweest. Kijken jullie mee terug en vooruit? 🙂

Het is heel gek om terug te kijken op het vorige jaar, vooral als je het vergelijkt met 2021 en 2020. Het jaar begon nog met COVID restricties, maar toen die eenmaal over waren, werden we vol in het oude leven teruggegooid. En dat betekende beurzen! FACTS, Comic Con, Elfia… het was zo goed om weer met Team Zilver samen te kunnen vlammen, lezers te kunnen ontmoeten, boeken te kunnen signeren en te verkopen… echt super. En dat alles natuurlijk naast om de week About Books presenteren. Oja, en een baan in de ICT die er echt niet rustiger op werd, haha.

Daarnaast waren er nog een aantal deadlines om te halen wat schrijven betrof. Ik was gevraagd voor twee verhalenbundels, deed mee aan Waterloper verhalenwedstrijd, en oja, we moesten De Prijs Van Water klaarmaken voor redactie & publicatie! Daarnaast was ik samen met Brenda bezig aan Onrust, boek 7 in De Zwijgende Aarde serie, en wilde ik per se de alpha (poep) versie van De Waarde Van Bloed dit jaar afkrijgen. Dus whew, een hoop!

Wat is dat op een rijtje dan?

 • De Prijs Van Water is uitgekomen begin augustus op Castlefest, en verkocht prompt uit dat weekend! De reacties op het boek zijn ook hartstikke positief, en dat was best spannend, aangezien het een nieuwe serie start.
 • Ik schreef Enji’s Zegening voor Waterloper Verhalenwedstrijd, waar het de 8e plek behaalde.
 • Ik schreef Midwinterrace voor Johan Klein Hanevelds Voorbij De Storm klimaatbundel, die binnenkort het levenslicht zou moeten zien.
 • Overdrachtsvlekken, voor de Bloedzuigers In De Polder bundel, die deze of volgende week ergens uitkomt (!)
 • Verder maakte ik mijn aankomende verhalenbundel, Zwanenzang, klaar voor redactie. Die gaat binnenkort beginnen, en ik heb er super veel zin in. Ik vind deze bundel misschien nog wel mooier dan Verloren Zielen, ik ben zo blij met de verhalen! Het bevat 13 verhalen, inclusief Enji’s Zegening, Overdrachtsvlekken, de 4e en 2e publieksprijswinnaars bij Edge Zero, Geen Weerstand en Het Water Kruipt Waar Het Niet Gaan Kan, en een verhaal dat ik speciaal voor deze bundel heb geschreven, genaamd Gelijkstroom.
 • Samen met Brenda Hingstman schreef ik de eerste & tweede versie van Onrust af, zoals gezegd, het 7e boek in de Zwijgende Aarde serie, van Uitgeverij Quasis. Het is de eerste keer dat een uitgever mij benaderde om een boek voor hen te schrijven, en daar ben ik nog steeds hartstikke vereerd over. Hij ligt op het moment bij de uitgever; ik hoop dat hij goedgekeurd wordt. 🙂
 • Oja, en last but not least… Ik heb gister de eerste versie van De Waarde Van Bloed afgeschreven. Na twee jaar zwoegen tussen pandemieën door is hij op 126.500 woorden uitgekomen. Whew. Dat wordt schrappen, ben ik bang. 😀 Maargoed, dat weten we. Dit is tenslotte de eerste versie, en de laatste keer dat ik op een dergelijk woordenaantal uitkwam (dat was Talent & Kristal, die op 122K kwam) kon ik er zo 6K aan woorden uitwippen. Ik denk dat ik hier ook nog wel aardig kan schrappen… want mijn eerste versie is doorgaans poep, waarin ik het verhaal aan mezelf vertel. Ik weet dat ik een aantal inzichten die ik tijdens het schrijven heb opgedaan echt nog moet aanscherpen in eerdere delen van het verhaal. En da’s prima, daar heb ik zin in!
  Dus, ja, dit wordt een van mijn dikkere boeken, waarin we tijd doorbrengen aan de oever van het stuwmeer, in de stad zelf, bij de rebellen, tussen de mensen – die misschien net zulke monsters zijn als de wezens van de schaduwdimensie. Zo gaaf!

Dus…. stiekem best een heel productief jaar; bijna 100.000 woorden geschreven in totaal. Moest ook wel, want er zit een hele hoop aan te komen.

Tijd voor een hele hoop redactie in 2023, van zowel van mezelf als de mensen die ik voor Zilverspoor redigeer… en dan ook beurzen, en About Books, en creativiteit, en misschien wel heel veel nieuwe verhalen. Want waarom niet, ha!

Tot in 2023, waarin we er gewoon weer helemaal voor gaan. Fijne jaarwisseling!

Dat gevoel van een manuscript de deur uit doen…

2303. De aarde regeert over de koloniën in het zonnestelsel. Politieke onrust groeit. Een opstand dreigt. Maar dan …

… valt de aarde stil.

‘De Zwijgende Aarde’ is een reeks van zes sciencefictionromans die elk door een andere auteur is geschreven, maar die zich in hetzelfde universum afspelen. Elk boek is los te lezen, maar als je ze allemaal leest krijg je een breder beeld van de gebeurtenissen.

informatie over De Zwijgende Aarde serie, Quasis website

Ietsje meer dan een jaar geleden kreeg ik een berichtje op FB Messenger van Jasper Polane of ik onlangs een mailtje van hem ontvangen had, want hij wilde me wat vragen. Die was blijkbaar in mijn spam beland, ontdekte ik tot mijn consternatie. Ik had hem blijkbaar al een week of drie laten wachten, alsof ik hem genegeerd had. En dit is het soort mailtje wat je écht niet wil missen: een uitgever die je vraagt om een boek voor hem te schrijven? Holy SHIT!

Het ging hier om het zevende boek in de Zwijgende Aarde serie, een gedeeld universum tussen een aantal gave Nederlandse science fiction auteurs. Een fantastisch initiatief van Uitgeverij Quasis, en op dit moment het spannendste science fiction project in de Nederlandse markt. Of ik het nieuwe boek in de serie zou willen schrijven. Wow. Um. JA?! TUURLIJK?!

Mijn volgende gedachte was direct dat ik mijn leukste science fiction projecten samen met mijn mattie/schrijfmaatje Brenda Hingstman heb geschreven. Gelukkig had Brenda er ook wel zin in, en vond Jasper het ook een goed idee (nadat hij wat van haar werk gelezen had).

Eind december 2021 zijn we aan de slag getogen – eerst om de hele serie te lezen, want we waren nog niet helemaal up to date met de boeken, en als we in hetzelfde universum gaan schrijven, dan moeten we wel al onze details, tijdlijnen en gebeurtenissen scherp hebben.

Hoewel technisch gezien alle boeken in de serie los gelezen kunnen worden, zitten er wel referenties naar personages, gebeurtenissen en wereldbouw in alle boeken die het tot een geheel verweven. Dat betekende dus dat we huiswerk hadden. Best plezierig huiswerk, maar toch huiswerk, haha.

Ik vond het wel spannend om in een bestaand universum te gaan schrijven. Het voelt een beetje als fanfiction schrijven, maar hier ken je de originele auteurs en wil je hen, noch de personages in de serie, niet tekort doen. Wat als je het verpest? 😀

Dat gezegd hebbende, hebben Brenda en ik heel veel lol gehad in het schrijven van dit verhaal. Na een ronde met proeflezers, aanpassingen, bloed, zweet, tranen, en heel veel stopwoordjes eruit wippen, is het manuscript van “Onrust” zojuist officieel verstuurd naar de uitgever. Het manuscript klokt in op 45232 woorden, waar wij heel blij mee zijn, want de opdracht die we meegekregen hebben was “ongeveer 40000 woorden”, haha. Het is daarmee geloof ik net iets meer dan een novelle, iets minder dan een roman.

En nu is het voor ons klaar! Jasper heeft uiteraard het laatste woord en mag nog feedback geven, voordat hij wat ons betreft klaar is voor de redactie. Maar; dat is toch weer een afgerond manuscript dat de deur uit is. Daar drinken we er eentje op 😀

Blog tour voor ‘De Prijs Van Water’

Een van de spannendste dingen van een boek uitbrengen is de reacties die je zal ontvangen van lezers. Zullen ze je verhaal wel leuk vinden? Of is het eigenlijk wel goed? Op dit punt heb je natuurlijk al uitgebreid met proeflezers en met je redacteur & uitgever over het boek gepraat, maar dat is niet hetzelfde. De lezers zijn het spannendst. Je hebt je hart, je ziel, je bloed, je zweet en je tranen op een presenteerplaatje gelegd en nu gaan mensen er meningen over hebben. UGH.

Mocht je denken dat dit in de loop der tijd gemakkelijker wordt, dan kan ik je zeggen dat dit niet het geval is. Want ieder boek is er wel iets anders om nerveus over te zijn. Is dit boek niet slechter dan mijn vorige, die zo goed ontvangen werd? Gaan mensen dit boek wel leukvinden, want dit is het eerste boek in een nieuwe serie, in een hele andere wereld? Dit is een stijlbreuk met mijn vorige boek, wordt dit goed ontvangen? Etcetera, etcetera. Wat doe ik mezelf aan, haha 😀

En nu had uitgeverij Zilverspoor een blogtour georganiseerd voor mijn boek, waar een aantal boekbloggers recensies gingen schrijven voor mijn boek. Binnen een week zouden een aantal boekbloggers hun recensies publiceren. Ik kan je zeggen; ik zat best met samengeknepen billen, whew.

Gelukkig zijn de reacties en de recensies over het algemeen super positief. De enige punten van kritiek die ik meekreeg waren dingen waar ik bewust voor gekozen had, en waar ik net zo bewust voor boek 2 al ruimte voor aan het maken was. Dus… yay 😀

Hier komen wat reacties! 🙂

Joni’s bookquest: “‘De prijs van water’ is een spannend boek dat je aandacht grijpt en niet meer loslaat. Het is zeker zo’n verhaal met een ‘ik wil verder lezen’ gehalte.

De prachtige foto van het boek komt ook van haar blog, dus ga zeker haar blog checken!

Jeanines boekenblog: “De prijs van water is een dystopisch fantasy-verhaal verhaal met elementen van sciencefiction en horror. Ik houd enorm van dit soort genres en heb het verhaal dan ook met veel plezier gelezen. Het zit boordevol actie. De schrijfster heeft een aangename schrijfstijl waardoor ik door het verhaal heen vloog.”

“Wat de schrijfster erg mooi wist over te brengen is dat niet alles zwart/wit is in deze wereld en in het leven van de personages. Alles heeft twee kanten. Doordat je het verhaal vanuit verschillende perspectieven leest krijg je een goed beeld krijgt van de gebeurtenissen in de toren aangezien de personages zich op verschillende verdiepingen in de Hydrontoren bevinden. Zo is intrigerend om te lezen dat de leden van de Raad van Directeuren in feite net zo onmenselijk zijn als de monsters. Ook de scheidingslijn tussen het zijn van een rebel of een terrorist blijkt maar erg dun te zijn. ‘De prijs van water’ is een enorm spannend verhaal. Het is het eerste deel van een tweeluik en heeft een verrassend einde.”

Wat een lieve woorden! Dit is precies de vibe waarvoor ik ging in dit boek, dus echt fantastisch om te horen ❤

De Boekenhamsteraar: “De spanning in dit verhaal ligt zo hoog en is echt constant aanwezig! Al tijdens de proloog heb je al het gevoel dat er iets gaat gebeuren en ben je op je hoede. Dit is al een goede start, want als de sfeer zo vroeg in het boek gezet wordt, zit je al meteen in het verhaal.
Verder in het verhaal blijft deze hoge spanning grotendeels aanwezig met af en toe een kort stukje om te bekomen. Dit is heel aangenaam in de schrijfstijl omdat je wel door wilt lezen maar de spanning is niet zo overweldigend dat het te veel wordt.”

Laura geeft in haar recensie wel aan dat ze wat meer tijd met de personages en uitweiding over de wereld had willen zien; maar dat komt helemaal goed in Boek 2, want daar zijn ze eindelijk die toren uit, haha 😀

Kelly Meijer: (hey, hallo naamgenootje :D) “De schrijfstijl van Kelly is vlot, vol met actie en spanning. Je leert de karakters goed kennen en gaat echt met ze meeleven, soms tot aan frustratie aan toe. Wel miste ik wat achtergrondverhaal. Hoe komt de organisatie Hydron aan zoveel macht? Waarom wordt er geen magie meer beoefend? Ik hoop eigenlijk dat er in het tweede boek antwoorden komen, want zeker dat ik dat ga lezen!”

No worries, dat komt in boek 2 super uitgebreid aan de orde 🙂

Story_of_bookss: “Het is echt een geweldig fantasy verhaal, dat enorm lekker geschreven is. Je leest telkens vanuit een ander personage wat het verhaal erg interessant maakt en ook interessant blijft. Ook lees je af en toe kleine stukje van de rebellen wat het weer enorm spannend maakt. De schrijfstijl is echt super fijn en leest lekker vlot weg.
Ik ben echt enorm benieuwd naar het volgende deel !”

Tnx Silena ❤

De overige deelnemers aan de blogtour heb ik de recensies niet van kunnen vinden, dus wellicht komen die nog, of mijn Google-fu heeft me verlaten :’D

Goed, tijd om te stoppen met procastrinaten en mezelf op mijn schouder te kloppen, en tijd om die climax van Boek 2 af te schrijven. Ik ben BIJNA klaar met de eerste versie, pfew!

de herfst is voor schrijven

Ik wilde deze post eigenlijk beginnen met een hele verhandeling over dat het november is, voor mij de schrijfmaand bij uitstek omdat Nanowrimo weer begonnen is. Ik doe bijna ieder jaar wel mee met Nanowrimo – en dat is dus ieder jaar sinds 2002, wat betekent dat ik voor Nanowrimo alleen al goed ben voor een kleine miljoen woorden – en ook dit jaar wil ik “de schrijfmaand” aangrijpen om mezelf te pushen om het vervolg op De Prijs Van Water af te schrijven. Ik ben al zó dichtbij om die V1 op papier te hebben… tijd voor een eindsprintje.

Maargoed ik dwaal af, want dat is dus wat ik wílde vertellen. November, schrijfmaand, etcetera.

Echter, ik ben de afgelopen maanden al als een idioot aan het schrijven geweest. Niet alleen november is de schrijfmaand, ik ben al sinds begin september aan het KNALLEN. Misschien dat het daarom hier ook even stil was? Ik was echt hard bezig. Wat ik de afgelopen maanden gedaan heb:

 • Mijn manuscript “Zwanenzang” ingeleverd bij Zilverspoor, zodat we deze maand kunnen beginnen met de redactie van mijn nieuwe verhalenbundel, de opvolger van “Verloren zielen” (!!!) super happy en trots op deze. Het is zo’n mooie bundel geworden, 13 verhalen. Ik kan niet wachten om samen met Cocky de redactie te tackelen.
 • Nog even gauw “Overdrachtsvlekken” geschreven, een verhaal voor de “Bloedzuigers in de polder” bundel, een initiatief van Mike Jansen. Dit verhaal neem ik ook op in mijn eigen “Zwanenzang”, want ik ben er heel blij mee met hoe charmant dit verhaal geworden is
 • De eerste versie afgeschreven van “Onrust”, Boek 7 in de Zwijgende Aarde serie van Uitgeverij Quasis (!) – deze ligt nu bij de proeflezers en de eerste overall reacties zijn al binnen
 • Een kort verhaal geschreven genaamd “Midwinterrace” voor de volgende “Voorbij de storm” klimaatbundel, een initiatief van Johan Klein Haneveld
 • De redactie afgerond van “Zonnekracht – Vluchteling” van Johan Lubbers, en ik ben bezig met de redactie van “Heksenvrees” van Gaby Raaijmakers

Het was stiekem best een hoop, als ik er zo op terugkijk. Misschien ook wel een beetje te veel, zo kort op de race om “De Prijs Van Water” in augustus te kunnen publiceren. Maar gelukkig is het meeste hiervan nu voorlopig af, of ligt het te wachten, zodat ik me aankomende maand lekker op het vervolg van De Prijs Van Water kan gaan richten.

En dan ook meteen een beslissing te nemen over hoe het gaat heten, want de werktitel is “De Waarde Van Bloed”, maar ik vind “Bloed In Het Water” ook wel een gave/passende titel. Dus dat wordt even hard broeden terwijl ik de climax van dat verhaal neerpen, haha. We gaan het meemaken.

Iedereen die deze maand meedoet aan Nanowrimo, laat het me weten, dan worden we Nano vriendjes op de site 😀