Over de Lentagon serie

stof en schitteringenDe Lentagon is de ultieme fusie tussen wetenschap en magie. Een magische energieversterker, die voorspoed en welvaart had moeten brengen, maar in plaats daarvan tijdens een verschrikkelijk ongeluk een deel van de hoofdstad van Parsia in de as legde. Omdat iedereen zich bewust is dat dit wonder van technologie in de verkeerde handen een gruwelijk wapen kan zijn, wordt de Lentagon achter slot en grendel opgeborgen. Dan gebeurt het ondenkbare en wordt de Lentagon door terroristen gestolen.

Joy Harting is niet bijster getalenteerd met magie, noch erg geinteresseerd in politiek rondom de Lentagon. Dat verandert wanneer ze op de snelweg naar Mentorn haar duim opsteekt voor een lift. Vanaf dat moment wordt ze meegesleurd in een wilde klopjacht, met als inzet het krachtigste massavernietigingswapen dat de wereld ooit gekend heeft…

Stof en Schitteringen is het eerste deel van een fantasy/thriller serie die zich afspeelt in een fantasywereld die zich qua technologie op ongeveer hetzelfde niveau bevindt als het onze (auto’s, smartphones, tablets, magnetrons), met de toevoeging van een flinke dosis magie.

Belangrijke thema’s in mijn boeken zijn keuzes maken, macht, verantwoordelijkheid, de kracht van het individu en wat maakt iemand nu eigenlijk een terrorist?

Stof en Schitteringen is in april 2014 verschenen bij uitgeverij Zilverbron en won de 8e prijs bij de Hebban Fantasy Awards 2013/2014. ISBN: 9789490767570


Het tweede deel van de serie, Bloed en Scherven, speelt zich een half jaar na de gebeurtenissen van Stof en Schitteringen af, en teert op keuzes die gemaakt zijn en de consequenties die daaruit voortgevloeid zijn. Consequenties die, zoals je zal weten als je Stof gelezen hebt, best wel heftig zijn. De flaptekst verklapt het volgende:

Bloed en SchervenZes maanden na de gebeurtenissen van Stof en Schitteringen zitten de overlevenden vast in Jediah, waar ze door het leger gedwongen worden om een nieuwe magische energieversterker te bouwen. Intussen lopen de spanningen tussen Jediah en hun moederland Parsia hoog op en lijkt de situatie uitzichtsloos, wanneer een verrassingsbezoek en de catastrofale gebeurtenis die erop volgt hen opeens een uitweg biedt.

Op de vlucht, met gestolen kristal in hun handen, wordt het opeens schrijnend duidelijk hoe moeilijk het voor Seamon, Joy en Valeria is om zich niet te gedragen als de terroristen die iedereen zegt dat ze zijn…

Bloed en Scherven is verschenen op 31 juli 2015. Het ISBN is 9789463080040.


Het derde (en laatste) deel van de serie en heet Talent en Kristal. Het boek is begin augustus 2016  verschenen en rondt deze verhaallijn af in een zinderende finale.

visitors from the states!Na hun vlucht uit Jediah duiken Joy, Seamon, Sirka en Valeria onder Surral, aan de andere kant van de wereld.
Het verleden laat hen echter niet met rust. Het politieke klimaat in Parsia heeft inmiddels de leefsituatie voor hooggetalenteerden binnen de landsgrenzen onmogelijk gemaakt. De terroristische organisatie waar Seamon vroeger banden mee had, de Jonge Radicalen, vraagt hen om hun hulp bij de revolutie die zij voor ogen hebben. Teruggaan naar Parsia betekent dat ze zich weer in gevaar en verderf moeten storten, maar Seamon vindt dat ze moeten helpen om hun land te redden van het huidige bewind; tot die tijd zullen ze nergens veilig zijn. Misschien moeten ze de situatie maar onder ogen komen en eindelijk eens echt terugvechten tegen alles wat hen achtervolgt. Maar hoe ver moeten ze gaan om dat doel te bereiken? En willen ze dat wel, als Joy droomt over het einde van de wereld?

Het ISBN is 9789463080514.

Ik ben op het moment bezig met een prequel voor de Lentagonserie met als werktitel “Vuur en verandering”, die zich zo’n zeventig jaar vóór de Lentagontrilogie afspeelt, grotendeels in Jediah en Surral. Meer informatie volgt nog. 😉

Mochten jullie interesse hebben in gesigneerde versies van mijn boeken, laat hier dan een berichtje achter, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op en stuur ik het boek naar je toe.


Belangrijke links:

Bestel de Lentagon boeken in de Zilverbron webshop: klik HIER en HIER.
De Facebook pagina van de Lentagon serie: klik HIER.
Stof en Schitteringen profiel op Goodreads: klik HIER.
Bloed en Scherven profiel op Goodreads: klik HIER.
Auteursprofiel op Hebban.nl: klik HIER.
Soundtrack voor de Lentagon serie op Spotify: klik HIER.

Advertenties

12 thoughts on “Over de Lentagon serie

 1. Vanessa 26/09/2014 / 8:28 pm

  Komt er ook een ebook van of enkel op paperback?

  • Kelly 27/09/2014 / 12:00 am

   Zeker! Daar zijn we nu mee bezig 🙂

 2. John Kuiper 10/09/2015 / 11:39 am

  Ik vind het geweldig dat je met een derde boek bezig bent. Het verhaal is nog niet af. bloed en Scherven is 1 van de weinige boeken, die ik in 2 dagen heb uitgelezen. En dat is erg snel.
  Jammer dat ik je op castlefest niet heb kunnen ontmoeten op zaterdag.

  • Kelly 10/09/2015 / 11:51 am

   Wat fijn om te horen dat je genoten hebt! Hoera! Ook jammer dat ik jou niet heb kunnen ontmoeten; ik had die zaterdag een bruiloft 😉
   Maar volgende keer beter! Kom je op Elfia Arcen of FACTS? Want dan ben ik er ook weer, in de Zilver stand.

 3. Mees Lola 26/04/2016 / 9:20 pm

  Ik heb het boek zaterdag op elfia arcen gekocht en heb het nu al uit, zo’n leuk boek! Echt geweldig! Snel boek 2 en dan zo snel mogelijk boek 3 kopen! Echt interessant hoe Joy verwikkeld raakt in een wereld waar ze in eerste instantie niet eens zo geintereseert in is, en hoe alle karakters veranderen. Ik ben benieuwd hoe het met Sirka zal gaan in deel 2!

 4. annabel 17/08/2016 / 11:37 pm

  Dankjewel, dankjewel voor het schrijven van deze serie. Ik heb de boeken met heel veel plezier en ( moet ik toch toegeven) een traan op het einde gelezen.
  Wat een geweldig verhaal met prachtige realistische karakters.

  Ik kan niet wachten op de prequel.

 5. Gerrie Veldwijk 28/08/2016 / 7:59 pm

  Via Rene Nieuwenberg ben ik in contact gekomen met je trilogie. Ik heb stof & schitteringen met veel plezier gelezen en kan niet wachten om de andere delen in handen te krijgen. Ik werd vanaf het begin meegezogen in de levens van de hoofdpersonen en ben benieuwd hoe het hen verder vergaat. We gaan half september op vakantie en zou de andere delen graag in het vliegtuig willen lezen. Zijn de andere delen ook in ePub te koop? Dat is makkelijker meenemen dan de echte boeken. Met vriendelijke groet, Gerrie

  • Kelly 28/08/2016 / 8:03 pm

   Hi Gerrie,
   Wat leuk om te horen! Helaas zijn ze officieel nog niet via e-pub te verkrijgen. We zijn er wel mee bezig, maar voor jouw vakantie gaat dat niet meer lukken, vrees ik.
   Ik kan wel zorgen dat je ze via de post thuisgestuurd krijgt,als je wil!

   • Gerrie Veldwijk 29/08/2016 / 4:31 pm

    Hi Kelly, dank voor je snelle reactie. Jammer dat de ePub nog niet te koop zijn. Je geeft aan het wel per post te willen sturen, dan neem ik aan de boeken? Ja graag want ik ben wel heel benieuwd hoe het verder gaat :-). Misschien handig om de kosten, waar ik het naar kan overmaken en het doorgeven van mijn adres beter op een andere manier kunnen doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s