het schrijfproces van de eerste versie van stof en schitteringen/through crystal

Even een ‘backdated entry’ – dit is een collectie van posts die ik gemaakt heb op de Nanowrimo forums in november 2006. Ze beschrijven mijn schrijfervaring van Nano 2006, terwijl ik “Stof en Schitteringen” – toen nog “Through Crystal” voor de eerste keer uitschreef. Dit is nog zonder de proloog, en met een heel andere climax dan die jullie nu zien… maar wel leuk om te delen wellicht. 🙂

Posted on: 2006/11/1 8:37
Middernacht 1 november goal: 0-2000 woorden
geschreven: 1891
Mood: 7/10
Opmerkingen: het ging vrij aardig maar ik had de eerste scene vrij sterk in mijn hoofd. Het zal nu wel moeilijker worden. Buiten dat ben ik lichamelijk helemaal in puin van een zware griep, dus dat gaat nog leuk worden.
Goal voor vandaag: 3000+ woorden schrijven.

Posted on: 2006/11/1 18:04
Doel: 3000+ woorden halen
Geschreven: bijna 4K
Wordcount totaal: 5800 en nogwat
Mood: optimistisch, 8.

Het is nog eng om de nieuwe wereld te ontdekken, maar ik begin al aardig mezelf thuis te voelen. Ondanks spierpijn van de koorts en hoofdpijn en keelpijn, kan ik toch nog presteren.

———-

Posted on: 2006/11/2 12:20
Doel voor vandaag: 4-5K
Geschreven: 4.4K
Totaal aantal woorden tot dusver: 10.3K
Opmerkingen: het verhaal begint lekker op gang te komen, drie van de vier MC’s hebben elkaar gevonden en de meiden worden lekker gemanipuleerd
maar nu moet ik een uur of wat slapen, want ik heb weer knallende koppijn

Posted on: 2006/11/2 18:11
Ahem… heb dus geslapen tot een uur of vier, ben weer voor de computer gaan zitten, en heb nog een stuk geschreven. Zit nu op 13K en heb 7.1K geschreven vandaag. Go me!
Vanavond dan nog heel eventjes… maar nu eerst wat eten, en wat slapen.

Posted on: 2006/11/2 23:30
Heel eventjes werd dus nog een sessie van 2 uur, en nu zit ik op 16007 woorden. Verhaalsgewijs ben ik in een ontzettend goed humeur en heb ik fijn kunnen ontsnappen van mijn lichamelijke misere door te ontsnappen in een andere wereld! Alles wat ik moest doen was in brokjes schrijven, met slaappauzes tussendoor. Ik heb tevens mijn record aantal woorden per dag gehaald: 10K. Ben dus erg trots op mezelf.

——–

Posted on: 2006/11/3 13:21
Doel voor vandaag: 5K schrijven
Geschreven tot dusver: 3300
Mood: 8/10
Overig: Het gaat minder goed dan gister, maarja dat is te verwachten. Waarschijnlijk gaat de rest van mijn LEVEN minder goed dan gisteren.
Ik wil iig de 20K halen vandaag en van daar zien we wel hoe ver we komen. Eerst even douchen, boodschappen doen (neusspray halen!!) en wat opruimen, en dan de tweede sessie voor vandaag.
Gezondheidsupdate: stukken beter. Mijn koorts is gebroken vannacht, dus ik ben aan de beterende hand…

Posted on: 2006/11/3 23:13
Doel voor vandaag: 5K schrijven
Geschreven vandaag: 7600
Wordcount: 23669 (!!!)
Mood:
En ik dacht dat het niet goed ging vandaag. Heb steeds in stukjes en beetjes geschreven, ontzettend lopen procastrinaten in de vorm van luieren, lezen, opruimen in huis, etc. Vanmorgen lekker geschreven maar smiddags was het echt but. En vanavond heb ik mezelf om 9 uur geschopt en mezelf voorgehouden dat hoofdstuk 7 toch *echt* afmoest vandaag. Wel, het is af. En ik ben verdomme zo ongeveer halverwege mijn Nano. Schiet mij maar lek.

——-

Posted on: 2006/11/4 20:44
Doel: tot 25K schrijven
Wordcount: 26127 -> gehaald dus
geschreven aantal woorden: 2500 ofzo
Mood: 7/10

Even een dagje rustig aan doen. Ik heb het gevoel alsof ik te snel door dit verhaal heen race, ik moet er ook even van genieten. Dus vandaag met de rem erop geschreven, en het is mooi zo. Ik zit nu op een unmapped deel van het verhaal, tussen belangrijke confrontaties in, dus ik moet nu maar eens gaan nadenken hoe ze nu op mijn volgende key moment in het verhaal terecht komen… en wat er dan gaat gebeuren.

———

Posted on: 2006/11/5 23:16
Doel voor vandaag: 4K -> tot 30K woorden
Geschreven vandaag: 5K
Wordcount: ff ruim 31000
Mood 8/10

Heb een paar leuke scene’s geschreven vandaag, maar ook een hoop troep. Vooral Chapter 8 zal flink in geedit worden volgende maand denk ik. However, dat maakt weinig uit als ik dingen als Valeria’s charming openingsline nadat ze Seamon aangereden had kan schrijven. Ik heb weer een tweetal mooie confrontaties gehad. Op naar de volgende. Next stop, Mentorn city en Sirka!

———

Posted on: 2006/11/7 6:43
Wordcount gisteren gepland: 0K
Wordcount gisteren geschreven: 1150 woorden
Totaal wordcount 32000-nogwat
Mood: 8/10

Gisteren niet kunnen schrijven door omstandigheden op het werk en daarna de bijeenkomst in de Tara; en toen ik thuiskwam hadden we de nieuwste Torchwood episode binnen. Ik heb dus maar een halfuurtje slaap opgeofferd om nog HEEL even te schrijven.
Maar ik vind het niet zo erg. Ik heb tenslotte een ruim buffer, en het allerbelangrijkste was mijn brainstorm sessie in de trein. Een briljant plotpunt bedacht, een heel goed plotpunt, en drie dingen die ik een beetje ‘meh’ vind. Maar toch! Ik voel me heel productief over gister

———-

Posted on: 2006/11/8 23:09
Goal: 2500+ woorden
Geschreven: 3100 woorden
Totaal wordcount: 38100 woorden
Mood: 8.5/10

Totaal kapot vandaag, had geen tijd om op de lappy onderweg naar werk te schrijven (lag op de heenweg te slapen en op de terugweg had ik gezelschap). Maar toch een mooie 3K neergetypt, en ik heb iedereen klaargezet voor de eindconfrontatie. Met nog 12K te gaan zou dat mooi moeten lukken, vooral omdat hij in twee stukken gebroken is. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden, ook omdat hij nog angstig weinig gepland is…

—————

Posted on: 2006/11/9 23:32
Goal: 2000+, 40K halen
Geschreven: 3300 woorden
Totaal wordcount: 41.436
Mood: 10/10!!!

Okay, dit was een van de vetste scenes die ik ooit geschreven heb. Nouja, dat was het om te schrijven in ieder geval. Geen zin om door te lezen en editen, ik ga even weg stuiteren en me lekker helemaal verliezen in het verraad, de emoties!
Ik hou ZO van schrijven ❤

Mijn characters = love

—————-

Posted on: 2006/11/11 17:31
Doel gisteren: 3000
Aantal geschreven woorden: 0
Mood: 7/10

Myeah, gisteren was duidelijk een gevalletje van "When Real Life Attacks!" Ik verwachtte na werk ff een biertje te doen met collega's zoals wel vaker, en ik eindigde om vijf uur snachts wachtend op de nachtbus in de stromende regen
Ik krijg vanavond visite, maar da's pas laat dus die 3K zouden wel moeten kunnen. Probleem is alleen dat ik nu de eindconfrontatie moet gaan schrijven en ik heb nog geen IDEE hoe ik het wil gaan laten eindigen… of de volgorde van gebeurtenissen. En da's altijd een beetje eng. Maargoed, we gaan gewoon lekker schrijven! We zien wel.

Posted on: 2006/11/11 21:27
Doel aantal woorden: 3000
geschreven: ruim 4000
behaald wordcount: 45236
Mood: 9/10
Ik ben dolblij en doodsbang tegelijkertijd. Morgen ga ik zowel de eindconfrontatie als de 50K binnenhalen.
Wish me good luck!

—————-

Posted on: 2006/11/12 20:51
Doel voor vandaag: 5K, 50K halen
Gehaald: 50K!
Mood: 10/10
En niet eens om de 50K. Ik heb in geen tijden meer zo fantastisch heerlijk kunnen schrijven. Wat een thrill, wat een adrenaline. De eindconfrontatie sleepte mij iig helemaal mee. Wat leuk, om het einde aan de characters over te laten.

—————-

Posted on: 2006/11/16 10:35
Komop mensen, jullie kunnen het!! *zwaait met oranje pompons*
Wat mijn vooruitgang betreft… ik leid een beetje aan oververmoeidheid denk ik. Heb 2K geschreven sinds afgelopen zondag, en hard nagedacht over mijn plot. Ik weet nu wat er moet gebeuren, maar het hoe wordt nog even interessant. Mijn characters hebben zich net een heel werelddeel overgeteleporteerd namelijk, en dit was nogal onverwacht

—————

Posted on: 2006/11/17 23:36
Doel: verhaal afschrijven
Beoogd woordcount halen: tussen de 55 en 60K

Doel behaald! 57889 woorden, en mijn verhaal is af.
het heeft een interessant einde. Ik ben erg blij met hoe Joy het e.e.a oploste tijdens de laatste confrontatie, maar weet niet zo goed wat ik met het einde aanmoet. Sequel anyone?
Ben wel erg tevreden dat ik steadily heb afgeschreven, en bijna 58K in 17 dagen, da's erg mooi. Het is ook een leuk verhaal geworden, wild en interessant en heel erg anders dan mijn verhalen van de afgelopen twee jaar.
Mood: 10/10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: