april avonturen

April was een volle maand. Twee intense beurzen (FACTS in Gent en Elfia Haarzuilen), een officieel contract getekend bij Uitgeverij Quasis, en tussendoor zelf nog hier en daar aan het schrijven en aan het redigeren. Het kon niet op deze maand.

Allereerst was daar FACTS in het eerste weekend in April. Een super leuke, drukke beurs in de EXPO in Gent. Voor degenen die er geen beeld van hebben; het is vergelijkbaar met Comic Con in de Jaarbeurs Utrecht. Er komt denk ik iets van 20.000 man in een weekend? Zo voelt het wel, in ieder geval; alsof je over de koppen kunt lopen, haha.
Het was zo druk en gezellig dat ik nauwelijks de tijd heb gehad om wat foto’s te maken. Maar we hebben gezellig met lezers (en aankomende lezers gekletst), boeken zijn gesigneerd (zie foto!), de workshops die ik gaf werden goedbezocht, en de verkopen waren prima. Dus al in al was het weer een hartstikke goeie tijd.

Daarna hebben Brenda en ik ons contract bij Uitgeverij Quasis getekend. Hoera! Toch wel fijn om er een officiële handtekening onder te kunnen zetten en er een officieel momentje van te maken. We hoorden dat de kaft op het moment ontworpen wordt door dezelfde getalenteerde kunstenaar die de rest van de boeken ook geschilderd heeft, dus dan past hij mooi bij de rest. We hebben nog geen sneak preview mogen zien, dus we wachten net zo vol spanning als jullie.

En, afhangend van wanneer het lukt qua planning van de uitgeverij, komt Onrust ofwel begin van de zomer, ofwel in September uit. De bedoeling is dat hij in ieder geval vóór Fantasticon gereed is. Stay tuned voor meer nieuws 😀

Volgende stap was Elfia, en hoewel de foto hiernaast er super zonnig uitziet, was dat het geval voor de helft van de tijd. Helaas braken beide dagen in het begin van de middag de hemelen steeds open en regende het zo ongeveer de rest van de middag. Dat liet ons echter niet tegenhouden om een super tijd te hebben!

Het gevoel van lezers die je komen vertellen dat ze De Prijs Van Water geweldig vonden en uitkijken naar het volgende deel, plus het feit dat niemand het erg leek te vinden dat de serie uit drie boeken gaat bestaan, was een goeie opsteker. Ik had erg veel lol om iedere keer dat ik het boek signeerde op de eerste pagina ‘Deel 1 van het Paraiso-tweeluik’ door moest strepen en er ‘serie’ van maken. :’)

Verder is het altijd weer super om mijn collega’s van de uitgeverij weer de hele dag samen in de stand te hebben. Het voelt vooral na de winter altijd een beetje als een familie-reunie. Lekker bijkletsen en samen door de kou heen bikkelen, elkaars boeken beter verkopen dan je eigen (haha), samen geinen – het is zo leuk om te doen!

Dus, op naar de maand mei! Wat staat er in mei te doen? Best een hoop, eigenlijk:

  • Verder met de redactie van Zwanenzang
  • Heroes Made In Asia beurs in Gorinchem – wordt mijn eerste keer, dus als je er bent, kom ff hoi zeggen! 🙂
  • Doorschrijven aan mijn verhalen voor Waterloper verhalenwedstrijd (1 is al af, de 2e is in de maak, deadline is eind mei – dus ik heb nog even. Doe je ook mee? Veel succes!!)

Dus ja, vanalles te doen nog. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: