Blog tour voor ‘De Prijs Van Water’

Een van de spannendste dingen van een boek uitbrengen is de reacties die je zal ontvangen van lezers. Zullen ze je verhaal wel leuk vinden? Of is het eigenlijk wel goed? Op dit punt heb je natuurlijk al uitgebreid met proeflezers en met je redacteur & uitgever over het boek gepraat, maar dat is niet hetzelfde. De lezers zijn het spannendst. Je hebt je hart, je ziel, je bloed, je zweet en je tranen op een presenteerplaatje gelegd en nu gaan mensen er meningen over hebben. UGH.

Mocht je denken dat dit in de loop der tijd gemakkelijker wordt, dan kan ik je zeggen dat dit niet het geval is. Want ieder boek is er wel iets anders om nerveus over te zijn. Is dit boek niet slechter dan mijn vorige, die zo goed ontvangen werd? Gaan mensen dit boek wel leukvinden, want dit is het eerste boek in een nieuwe serie, in een hele andere wereld? Dit is een stijlbreuk met mijn vorige boek, wordt dit goed ontvangen? Etcetera, etcetera. Wat doe ik mezelf aan, haha 😀

En nu had uitgeverij Zilverspoor een blogtour georganiseerd voor mijn boek, waar een aantal boekbloggers recensies gingen schrijven voor mijn boek. Binnen een week zouden een aantal boekbloggers hun recensies publiceren. Ik kan je zeggen; ik zat best met samengeknepen billen, whew.

Gelukkig zijn de reacties en de recensies over het algemeen super positief. De enige punten van kritiek die ik meekreeg waren dingen waar ik bewust voor gekozen had, en waar ik net zo bewust voor boek 2 al ruimte voor aan het maken was. Dus… yay 😀

Hier komen wat reacties! 🙂

Joni’s bookquest: “‘De prijs van water’ is een spannend boek dat je aandacht grijpt en niet meer loslaat. Het is zeker zo’n verhaal met een ‘ik wil verder lezen’ gehalte.

De prachtige foto van het boek komt ook van haar blog, dus ga zeker haar blog checken!

Jeanines boekenblog: “De prijs van water is een dystopisch fantasy-verhaal verhaal met elementen van sciencefiction en horror. Ik houd enorm van dit soort genres en heb het verhaal dan ook met veel plezier gelezen. Het zit boordevol actie. De schrijfster heeft een aangename schrijfstijl waardoor ik door het verhaal heen vloog.”

“Wat de schrijfster erg mooi wist over te brengen is dat niet alles zwart/wit is in deze wereld en in het leven van de personages. Alles heeft twee kanten. Doordat je het verhaal vanuit verschillende perspectieven leest krijg je een goed beeld krijgt van de gebeurtenissen in de toren aangezien de personages zich op verschillende verdiepingen in de Hydrontoren bevinden. Zo is intrigerend om te lezen dat de leden van de Raad van Directeuren in feite net zo onmenselijk zijn als de monsters. Ook de scheidingslijn tussen het zijn van een rebel of een terrorist blijkt maar erg dun te zijn. ‘De prijs van water’ is een enorm spannend verhaal. Het is het eerste deel van een tweeluik en heeft een verrassend einde.”

Wat een lieve woorden! Dit is precies de vibe waarvoor ik ging in dit boek, dus echt fantastisch om te horen ❤

De Boekenhamsteraar: “De spanning in dit verhaal ligt zo hoog en is echt constant aanwezig! Al tijdens de proloog heb je al het gevoel dat er iets gaat gebeuren en ben je op je hoede. Dit is al een goede start, want als de sfeer zo vroeg in het boek gezet wordt, zit je al meteen in het verhaal.
Verder in het verhaal blijft deze hoge spanning grotendeels aanwezig met af en toe een kort stukje om te bekomen. Dit is heel aangenaam in de schrijfstijl omdat je wel door wilt lezen maar de spanning is niet zo overweldigend dat het te veel wordt.”

Laura geeft in haar recensie wel aan dat ze wat meer tijd met de personages en uitweiding over de wereld had willen zien; maar dat komt helemaal goed in Boek 2, want daar zijn ze eindelijk die toren uit, haha 😀

Kelly Meijer: (hey, hallo naamgenootje :D) “De schrijfstijl van Kelly is vlot, vol met actie en spanning. Je leert de karakters goed kennen en gaat echt met ze meeleven, soms tot aan frustratie aan toe. Wel miste ik wat achtergrondverhaal. Hoe komt de organisatie Hydron aan zoveel macht? Waarom wordt er geen magie meer beoefend? Ik hoop eigenlijk dat er in het tweede boek antwoorden komen, want zeker dat ik dat ga lezen!”

No worries, dat komt in boek 2 super uitgebreid aan de orde 🙂

Story_of_bookss: “Het is echt een geweldig fantasy verhaal, dat enorm lekker geschreven is. Je leest telkens vanuit een ander personage wat het verhaal erg interessant maakt en ook interessant blijft. Ook lees je af en toe kleine stukje van de rebellen wat het weer enorm spannend maakt. De schrijfstijl is echt super fijn en leest lekker vlot weg.
Ik ben echt enorm benieuwd naar het volgende deel !”

Tnx Silena ❤

De overige deelnemers aan de blogtour heb ik de recensies niet van kunnen vinden, dus wellicht komen die nog, of mijn Google-fu heeft me verlaten :’D

Goed, tijd om te stoppen met procastrinaten en mezelf op mijn schouder te kloppen, en tijd om die climax van Boek 2 af te schrijven. Ik ben BIJNA klaar met de eerste versie, pfew!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: