de lentagon soundtrack

In de rubriek van ‘dingen die je absoluut niet zullen verrassen’: ik ben een ontzettende muziekliefhebber. Mijn smaak is vrij breed, maar neigt over het algemeen naar ‘muziek met gitaren’; rock en metal, maar ik geniet ook van trance en filmsoundtracks en wacht met smart op het moment dat Snow Patrol aankondigt dat er een nieuw album aankomt. Dus tja. Ik ben nogal gepassioneerd over de muziek die ik leuk vind en hecht heel erg veel belang aan muziek. Muziek is voor mij heel belangrijk associatiemateriaal; ik hang veel herinneringen aan muziek, waardoor ik mijn hersenen kan tricken om in een schrijfmodus te komen door de juiste muziek te draaien. (Hoera voor Pavlov!)

Dus ja, natuurlijk heeft de Lentagon serie een soundtrack. (Die kun je hier op Spotify vinden, als je wil) Ik heb vrij belachelijk veel tijd besteed aan het nadenken over de muziek die op deze lijst staat en ik ben heel lang bang geweest om die liedjes hier echt te delen, want ik was bang dat ik hiermee de boel zou spoilen voor de lezers. Maar eigenlijk bestaat die associatie natuurlijk alleen maar in mijn hoofd en snap je pas waarom een liedje past als je de lyrics hoort en weet aan welke scènes of thema’s ik het liedje verbonden heb.

Daarom heb ik besloten dat ik het gewoon leuk vind om bij deze de key songs en de end credits van de drie (ja, óók het komende Lentagon boek) te delen.

Lees meer onder de link!

Stof en Schitteringen

De allereerste versie van Stof en Schitteringen schreef ik in 2006, en dat is goed te horen aan het feit dat dít nummer een grote inspiratie is geweest voor de (ietwat moeilijke romance tussen Joy en Seamon, en de reden dat ze hem haar ‘mooie jongen’ noemt.

The Killers, “When You Were Young” (genre: indie rock)

 

65daysofstatic – “Tiger Girl” (genre: electronica/dance)
De eerste keer dat ik dit liedje hoorde was tijdens een live concert, als een encore voor een show die tot dat punt al geweldig was, aan het einde van een festival dat me alles had gegeven wat ik wilde. En toen kwam dit nummer, en het overtrof álles. De crowd brak de tent af; en ik weet nog zo goed die opbouw van dit nummer, en dat moment dat die gitaren er in komen tegen het einde… in mijn hoofd speelt 65daysofstatic in dat pakhuis in Zyx, en zijn Joy en Valeria uit hun dak aan het gaan op deze muziek. …En dan ontmoet Joy Seamon. 🙂

 

De end credits van Stof en Schitteringen zijn ietwat meer deprimerend, en kunnen ook toepasbaar zijn op de situatie van Romain in Bloed en Scherven.

Avenged Sevenfold, “Welcome to the family” (genre: metal)

Not long ago you found the answers were so crystal clear / within a day you find yourself living in constant fear / Have you figured it out now / Have you figured it out? / You can’t win this fight

 

Bloed en Scherven

Dit is het liedje dat me de inspiratie gaf voor Bloed en Scherven. Zonder dit nummer (en een flinke keelontsteking waarmee ik op dat moment op de bank lag) was ik waarschijnlijk nooit verder gegaan na die eerste versie van Stof en Schitteringen. Het ging om de woorden Let this battle commence one last time / And I hope for your sake / That you’re on our side en slaat zowel op Sirka als op Romain. *bijt op haar tong om verdere spoilers te voorkomen*

Enter Shikari, “OK Time For Plan B” (genre: post-hardcore)

En de end credits van Bloed en Scherven, waarvan de lyrics best wel voor zich spreken denk ik. Het gaat om jezelf niet verliezen en elkaar er doorheen slepen. 🙂

Bush – “The Sound Of Winter” (genre: rock)

Talent en Kristal

Op dit moment heb ik nog niet besloten of ik het ga doen, maar ik wil de lyrics van de volgende twee liedjes eigenlijk heel erg graag in het boek plaatsen. Ik weet niet of ik dit nummer van Sonic Syndicate letterlijk aan had staan toen ik die klap met inspiratie voor Talent en Kristal kreeg, maar het zal elkaar niet veel ontlopen hebben.

Sonic Syndicate, “Denied” (genre: (super catchy) metal)

Dit nummer is een stuk minder catchy, maar om redenen die ik niet nader wil benoemen is dit een van de grote inspiraties geworden voor Talent en Kristal, en het nummer dat ik ook het allermeest gedraaid heb het afgelopen jaar. Het nummer is schizofreen als de neten, maar de chorus op het einde geeft me kippenvel.
And you were there / And I was every question that never had an answer / I see right through you / We never even noticed there always was a reason / That we were never meant to be left alone

Dillinger Escape Plan, “Milk Lizard” (genre: mathcore)

And now, last but not least, de end credits voor Talent en Kristal. Misschien een beetje een spoiler, misschien niet. Je mag het er zelf in lezen, ik ga verder geen uitleg bieden. 😉

Arcane Roots, “You Are” (genre: alternative rock)

Als je aan het einde van deze post nog steeds leest en alle liedjes geluisterd hebt, chapeau! 😉

Eén opmerking over 'de lentagon soundtrack'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: