de hebban fantasy awards

8eToen Hebban Fantasy de shortlist bekend maakte voor de Hebban Fantasy Awards met de top 5 boeken die doorgingen, was ik eigenlijk alleen maar bezig met het feit dat mijn collega Jolien Tonnon in de shortlist stond. Zo spannend, zou ze winnen?

Helaas heb ik afgelopen weekend de plaag mee teruggenomen van FACTS in Gent, dus ik moest de daadwerkelijke uitreiking missen – ik zat op de bank met een kop thee en een dekentje over me heen. Jammer hoor, want de uitreiking was nog praktisch bij me om de hoek ook.

Maar het nieuws bereikte me gisteravond snel genoeg: Martijn Adelmund & Iris Compiet wonnen de Hebban Fantasy award. Ik heb hun boek Heksenwaan niet gelezen, maar ik gun het ze van harte! Jolien’s Aiya’s Strijd werd tweede. Wat ongelofelijk goed! 🙂

Cocky van Dijk was wel bij de uitreiking, en die rapporteerde dat Jolien’s runner-up prijs niet het enige goede nieuws was: de uitslag voor team Zilverspoor/Zilverbron was nog veel beter:

“Op 6 Spiegelgeest van Cocky van Dijk
Op 7 Het derde verbond van Liane Baltus
Op 8 Stof en schitteringen van Kelly van der Laan
Op 10 Gabriël van Bianca Schepel”

Go team Zilver! Gefeliciteerd allemaal, jullie hebben het verdiend! Wat een goeie uitslag zeg, met vijf boeken in de top 10!

Het fotobewijs is ietwat wazig, maar mijn boek staat daar dus echt. Ik ben 8e geworden, dankzij jullie stemmen. Bedankt voor de eer, bedankt voor de liefde. Ik had er helemaal niets van verwacht en vond de nominatie al fantastisch, maar om ook nog eens in de top 10 geëindigd te zijn is briljant.

Cheers jongens! ❤

2 gedachten over “de hebban fantasy awards

  1. Hier moet ik toch even op reageren. 🙂 Ik ken zo’n beetje de de hele top 10 van de fairs, facebook e.d. Maar Cocky ken ik heel goed. Ze is een goede vriendin van me en schrijf maatje. (Zie mijn blog onder het kopje uitgegeven en je vindt daar een 2-tal toneelstukken die we samen geschreven hebben).
    Ik weet wat zij er allemaal voor gedaan heeft om dit boek uiteindelijk uit te brengen en wil vanaf de blog ook maar eens zeggen dat ik het super stoer vind dat ze de 6e plek heeft gehaald! 🙂

    1. Ze verdient het ook helemaal! Cocky is degene die mij een kans gaf met “Stof en Schitteringen” bij uitgeverij Zilverbron. Ze heeft “Stof” geëdit en is een fantastisch mens. Maar niet alleen dat, “Drakenzieler” is ook nog eens een supersterk boek dat die zesde plaats helemaal verdient 🙂

      (maar je snapt best dat ik nog even wat extra enthousiast ben over mijn eigen achtste plaats, toch? ;-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: