bookalicious!

Ik zag deze op Ninesisters en ik móést hem gewoon doen… leuke vragen!

1. Hoeveel procent van je leesvoer haal je bij de bibliotheek en hoeveel haal je elders?
Ik heb al heel lang geen lidmaatschap meer bij de bibliotheek. Ergens nadat ik op mezelf ging wonen ontwikkelde ik de irritante gewoonte om boeken (maar ook videobanden en dvd’s) vergeten terug te brengen en dus flinke boetes te verzamelen. Bovendien was het aanbod in Hoorn (waar ik toen woonde) in engelse boeken heel summier. Het was gewoon simpeler om boeken direct te kopen. 🙂

2. Welk karakter zou je willen zijn en waarom?
Hmm, een paar maanden geleden zou ik wel okay zijn met Shallan uit Brandon Sanderson’s Stormlight Archive (ze is cute, superslim, goedgebekt, heeft gave powers, en is ontzettend begaafd wat betreft tekenen), maar nu ik haar verleden weet nadat ik Words of Radiance heb gelezen, heb ik zoiets van ‘liever niet’. Damn.

3. Wat is je favoriete boek dat je als kind las?
Als kind? Hm, hangt er vanaf in welk tijdperk je dat vraagt. Ik las alles wat los en vast zat. Ik las op mijn tiende/elfde “De Talisman” van Stephen King en die maakte echt ontzettend veel indruk. Dat was mijn overstap van kinderboeken (Thea Beckman, Evert Hartman, etc) naar boeken voor volwassenen. De mevrouw in de bibliotheek heeft er op een gegeven moment wat van gezegd: “Da’s toch voor je ouders, hoop ik?” toen ik met een stapel van Stephen King en Dean Koontz aan kwam zetten. “Nee, da’s voor mij,” zei ik.
“Dat is helemaal niet geschikt voor kinderen,” zei ze. “Zijn je ouders daar okay mee?”
Ik geloof dat ik echt zo’n “bitch, please” reactie had. Ik deed dit al een half jaar. Nooit nachtmerries gehad 😀

4. Wat is je favoriete boek?
“A Storm of Swords” van George R. R. Martin. Wat een achtbaan. Staat op eenzame hoogte sinds september 2000. Tweede plaats? Waarschijnlijk “The Waste Lands” van Stephen King, het derde Dark Tower boek. Ondanks die klote cliffhanger 😉

5. Van welke boekenreeks heb je het meeste boeken?
Uh… pure hoeveelheid? Ik hád ooit de eerste acht boeken van “Het Rad Des Tijds” in het Nederlands, maar die heb ik weggegeven toen ik naar het engels geswitcht ben om de serie te lezen.

6. Koop je tweedehandse boeken?
Oh, dat interesseert me niet. Maar tegenwoordig koop ik meestal boeken digitaal of op events.

7. Wie is je favoriete/knapste personage?
* Eddie Dean, the Dark Tower. Ik heb al sinds mijn twaalfde een crush op die jongen, die ergens in “The Waste Lands” begon. Ik weet nog zo goed dat ik op mijn drieëntwintigste “Wolves of the Calla” eindelijk las en toen dacht: “Yup, still in love…”
* Jaime Lannister, A Song Of Ice And Fire. Nog voordat hij een POV kreeg, trouwens. Vanaf het moment in de kerkers met Catelyn Stark, toen hij zei: “There are no men like me. There’s only me.”

8. Wat is jouw favoriete boekcover?
Dhiammara, van Maggie Furey. Fantastische art! Jammer dat de climax van dat boek zo’n bummer was.

9. Wat is je favoriete soort boekcover?
Ik heb hier niet echt een voorkeur in.

10. Wat is het eerste boek dat je las?
Het eerste? Uh, weet ik veel. Ik weet dat ik deed alsof ik las met de Jip en Janneke boekjes toen ik vier was. Kende de teksten uit mijn hoofd omdat ze zo vaak voorgelezen waren – en dat dat het begin was van lezen.

11. Wat is je favoriete boekverfilming?
Fight Club. DUH. Ik heb zowel het boek gelezen als de film gezien, en dit is een van de weinige keren dat de film beter is dan het boek. Niet heel moeilijk, het is een van mijn favoriete films dus dan heb je dat al snel 😀

12. Wanneer begon je met het maken van bookblogdingen?
Haha, geen idee 😀

13. Waar is je ideale lees-locatie?
In bad 😀

14. Heb je eigen fanfictie geschreven voor een boek?
Ik neem aan dat het roleplayen wat we deden op Dragonmount.com eigenlijk fanfictie was voor Robert Jordan’s Wheel of Time.
Andere fanfictie? Final Fantasy en Dragonball Z. I regret NOTHING.

15. Als je gedurende de rest van je leven maar drie boeken mag lezen, welke zou je dan kiezen?
Geen enkele, because fuck you, that’s why. >:-(

16. Wat is het langste boek dat je gelezen hebt?
Dat zullen Brandon Sanderson’s Stormlight Archive en George R R Martin’s A Song Of Ice And Fire boeken wel zijn, die klokken in over de 1000 pagina’s.

17. Als je een boek zou schrijven wat zou dan de titel zijn én waarom?
“Stof en Schitteringen”, “Bloed en Scherven”. De titels passen bij de boeken; bij de eerste is het letterlijk de eerste zin (heel flauw) en een thema wat steeds terugkomt. “Bloed en Scherven” is héél logisch als je het boek leest. Ik ga niet zeggen waarom 😀

18. Hoeveel boeken las je de afgelopen maand?
Ik heb “The Name of the Wind” en “The Wise Man’s Fear” op mijn telefoon herlezen terwijl ik met de hond liep. Patrick Rothfuss is zo ongelofelijk getalenteerd. Zijn proza is fantastisch ❤
Verder heb ik Patricia Bonilla’s “Verslaving” gelezen toen ik hielp met de laatste redactie/zetproef, maar dat geldt eigenlijk niet als lezen, denk ik…?

19. Wat is het laatste boek dat je las?
Zie boven 🙂

20. Fantaseer je voor jezelf een rol in de verhalen die je leuk vindt?
Nope.

21. Wat is je favoriete boekenwinkel?
Amazon.com

22. Hardback of paperback?
Als het boek te groot is moet ik wel hardback hebben, mijn “Storm of Swords” paperback ligt in puin… een paperback redt 1000+ pagina’s gewoon niet. Dus EIGENLIJK neither, en gewoon een epub/mobi bestand.

23. Heb je meer dan één exemplaar van hetzelfde boek?
Ik denk dat ik sommge boeken zowel in het Nederlands als de Engelse versie heb. “Ender’s Game” van Orson Scott Card is daar een voorbeeld van. Maar mijn eigen “Stof en Schitteringen” heb ik er nog wel een aantal van liggen. Je kan nog steeds bij me kopen, jongens!

24. Wil je liever lezen over vampiers of weervolven?
Neither. Ik ben daar nooit extreem in geinteresseerd geweest…

25. Heb je meer dan 150 boeken? Indien nee, zou je dit wel willen?
Vast wel… heb ze niet geteld…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: