januari update!

Ik had me voorgenomen om in 2023 in ieder geval iedere maand te bloggen, zodat ik jullie kan updaten over wat er gaande is op schrijfgebied in Casa Kelly. Ik weet namelijk hoe dat gaat – je zit diep in een project of je bent even afgeleid, en opeens heb je een half jaar geen nieuwe blogs geschreven. Dus bij deze!

WIIJMBBGOUOH (Waar Ik In Januari Mee Bezig Ben Geweest Of Updates Over Heb):

  • De redactie van Onrust gaat binnenkort beginnen! Hij is ofifcieel goedgekeurd door onze uitgever Jasper Polane van Quasis, en niemand minder dan Anaid Haen zal de redactie van ons boek gaan doen. Brenda en ik zijn super hype; we gaan binnenkort de eerste stukken toegestuurd krijgen!
    Meer informatie vind je op mijn gloednieuwe Zwijgende Aarde pagina!
  • Ik ben op dit moment druk bezig met het doorlezen/aanpassen/zelfredigeren van de alpha versie van De Waarde Van Bloed, boek 2 in de Paraiso serie, het vervolg op De Prijs Van Water. En hoewel het schrappen niet zo lekker gaat als ik zou willen (ik ben op 3/5e en ik heb zo’n 400 woorden geschrapt; tis niet veel – daar waar ik schrap, schrijf ik ook bij), heb ik er wel erg veel lol mee.
    Allereerst heb ik echt al een aantal flinke inconsistenties kunnen wegpoetsen (dan beweer je in het ene hoofdstuk X, en in het andere hoofdstuk doen ze Y….), en ten tweede heb ik lopen klooien met de tijdlijn. Ik heb een paar party splits, waarbij dingen chronologisch tegelijkertijd gebeuren, maar dan moet het qua spanningsboog en dergelijke ook nog kloppen.
    En ten tweede is het gewoon heel erg leuk om te redigeren. Je kunt zeggen wat je wil over De Ideale Lezer waar je voor schrijft… maar uiteindelijk ben je zelf nog steeds je ideale lezer. Ik snap al mijn hints, verwijzingen, easter eggs, en slechte humor. Of; is het zelfs humor, als ik een passage lees die me amuseert? Grote kans dat het jullie minder doet, maar ík vind het grappig: “Kai werd wakker met een verblindende hoofdpijn en de realisatie dat hij vastgeketend zat aan zijn bed. Geen van beiden nodigden erg uit tot het voortzetten van bewustzijn, maar hij opende zijn ogen toch.” (Arme Kai)
  • De redactie van Zwanenzang gaat ook binnenkort beginnen! Hoera! Ik denk niet dat hij op tijd uitkomt voor Elfia Haarzuilens, maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Ik kijk heel erg uit naar de redactie van deze bundel, want ik ben heel trots op de verhalen. Ik had niet verwacht dat ik op zo’n korte termijn een hele verhalenbundel vol kon schrijven, dus deze bundel is mijn cadeautje aan jullie, haha.

Op naar februari! Het beursseizoen laat nog even op zich wachten, dus alle tijd om te schrijven en te redigeren, toch? 😉 Let’s gooooo 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: