15 vragen over muziek

Ik ben aan het procastrinaten van het schrijven terwijl ik in mijn hoofd een conversatie tussen Joy en Romain probeer op te zetten, dus in de tussentijd struikelde ik op Ninesisters een leuke tag over muziek, en een vijftiental vragen.

1. Van welke band of artiest heb je de meeste cd’s?

Cd’s nog? Wauw. Ik koop nog wel cd’s, maar da’s meer omdat ik de bands wil steunen, niet omdat ik er cd’s van wil hebben ofzo. Maar als ik zo een blik op mijn kast werp… dan is het waarschijnlijk The Gathering.

2. Wat is het laatste liedje dat je hebt geluisterd?

*checkt Spotify* “Ephemeral” van Insomnium. Ze hebben net een nieuw album uit en ik ben eventjes weer mijn melodic death metal liefde aan het ophalen.

3. Wat zit er nu in je cd-speler?

Ha, ik heb alleen een cd-speler in de auto die ik alleen gebruik als ik op de een of andere manier mijn telefoon met Spotify niet bij de hand heb. Maar de cd die in die speler zit is op dit moment “I Was Here For A Moment, Then I Was Gone” van Maybeshewill. Een van de beste albums in de afgelopen jaren.

4. Welke artiest of band heb je recentelijk live gezien en gehoord?

65daysofstatic met support act Thought Forms in de Tivoli, Utrecht. Ietsje recentelijker heb ik op de live-feed van Dunk!Festival optredens gezien van Sleepmakeswaves en Ef. (Vooral Sleepmakeswaves was zoooo goed. Ik had er zo hard bij moeten zijn!)

5. Wat is het slechtste optreden dat je ooit gezien of gehoord hebt?

Pff, ik heb wat slechte zut gezien over de jaren. Maar dingen die ik écht heel slecht vond waren een support act voor the Gathering in 2004 (volgens mij heten ze Sophia) en de support act voor System Of A Down in 2005, de 80’s Matchbox B-Line Disaster. Da’s de enige band ooit die ik letterlijk de middelvinger heb zien krijgen van het publiek.

6. Naar welk concert kijk je uit?

Naar alles op ArcTangent festival in Engeland! De line up is zo ongeveer alles wat ik zou willen. Ik kijk daar vooral uit naar Maybeshewill, Tall Ships, Russian Circles en ASIWYFA, en… nouja, de rest dus.

7. Welke band of artiest heb je nog nooit live gezien maar zou je wel heel graag willen zien?

Tool, Rosetta, Tall Ships, Insomnium, The Seven Mile Journey

8. Hoeveel muziekgerelateerde dvd’s heb je?

uh, eentje volgens mij. Een liveopname van The Gathering waar ik bij was.

9. Hoeveel concerten heb je in totaal gezien?

Letterlijk honderden. Festivalbezoeker als ik ben gaat dat heel hard.

10. Welke film heeft de mooiste soundtrack?

28 Weeks Later. Deze film vond ik een stuk minder goed dan het eerste deel, maar oh, de soundtrack. Vooral “In The House, In A Heartbeat” geeft me letterlijk kippenvel.

11. Noem een aantal van je favoriete albums

Maybeshewill – “I Was Here For A Moment, Then I Was Gone” (post-rock)

Soilwork – “Stabbing The Drama” (melodic death metal)

Snow Patrol – “Eyes Open” (pop-rock)

Sleepmakeswaves – “Sleepmakeswaves” (post-rock)

Slipknot – “Slipknot” (nu-metal)

Editors – “An End Has A Start” (pop-rock)

And So I Watch You From Afar – “All Hail Bright Futures” (math-rock, post-rock, geen idee??)

12. Voor welke ‘guilty pleasure’ schaam je je?

Ik schaam me nergens voor. Mijn muzieksmaak is alles wat mooi is. Klaar. Ik ben ooit een keer binnen een week naar The Dillinger Escape Plan, Russian Circles, en een uitvoering van de Carmina Burana geweest, met vol koor en orkest en alles. Dat zegt genoeg toch?

13. Welke muzikale fases heb je doorgemaakt?

Muzikale fases? Ik ben een kind van de jaren 80 dus ben via de rock van de jaren 80 een smaak gaan ontwikkelen. Als tiener was ik helemaal van de hardcore en de trance, en ergens rond mijn achttiende ben ik teruggekeerd naar de rock via Anouk en K’s Choice. In het begin van het millennium kwamen er steeds meer gitaren bij, en was System Of A Down mijn gateway naar de metal. Inmiddels varieert mijn smaak van pop-rock tot post-hardcore en melodic death metal. Op mijn Stof en Schitteringen playlist staan Slipknot en Snow Patrol gebroederlijk na elkaar. 🙂

14. Welke band of artiest zou een comeback mogen maken?

A Perfect Circle. Waar zijn jullie?? 😦

15. Met welke muzikant zou je een dag op willen trekken?

De jongens van Sleepmakeswaves en/of de jongens van And So I Watch You From Afar. Wat een schatjes ❤

Bonusvraag: wat zijn de beste concerten die je ooit gezien hebt?

System of A Down, Pinkpop 2002

Soilwork, Melkweg Amsterdam 2008

And So I Watch You from Afar, ArcTangent 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: