preview: game of thrones

(zoals gepost op Geekstijl)

De hype op het internet neemt met de dag toe: in April 2011 zal de televisieserie Game Of Thrones uitgezonden worden op de Amerikaanse zender HBO. En ja, Game Of Thrones is gebaseerd op de ontzettend populaire fantasyserie van George R. R. Martin, “Een Lied Van IJs En Vuur”. Hebben jullie er al zin in?

game of throne movie trailer 3  Preview: Game Of Thrones

Toen het nieuws brak in 2007 dat de boekenserie van George R. R. Martin verfilmd zou worden in een televisieserie was ik aanvankelijk een beetje sceptisch. Ik ben een ontzettende fan van deze serie, waarvan tot dusverre vier boeken verschenen zijn en we nog steeds smachtend wachten op het (helaas zwaar vertraagde) vijfde deel. Het eerste boek, “Het Spel Der Tronen” introduceert ons in de wereld van Westeros, waar verschillende facties strijden om de IJzeren Troon, terwijl zich in het verre noorden een vergeten oeroude vijand roert.

Game of Thrones 199x300 Preview: Game Of Thrones

Ondanks dat er bovennatuurlijke elementen geintroduceerd worden in de verhaalsetting, blijft de magie vooral in het begin nogal op de achtergrond. De setting doet vooral vrij realistisch aan, gezet in een fantasywereld met ridders, zwaarden, adel en boeren, en vooral héél veel geplot en machtsstrijd. Omdat de serie zich erg focust op de verschillende personages en hun facties in deze machtsstrijd en alle kanten van het verhaal laat zien, is het zowat onmogelijk om te zien wie nu de ‘goeien’ en de ‘slechten’ zijn.

In deze serie zal je niets vinden over de boerenpummel die als held de duistere god moet gaan verslaan; dit zijn echte mensen met eigen motivaties, en Martin laat ons genoeg tijd doorbrengen met hen allemaal zodat je je in ieder geval kan inleven in waarom ze de dingen doen (of laten) die ze doen. De dialogen en de spanningsbogen zijn om van te smullen. Vooral het derde boek “Een Storm Van Zwaarden” had een aantal plottwists die me letterlijk de adem benamen of in lachen deden uitbarsten omdat het zo fucking cool was wat er gebeurde (er zat ook een scene in die te gruwelijk was voor woorden, trouwens). Eén van de dingen die Martin’s boekenserie onderscheidt van de meeste fantasy is het feit dat niemand veilig is. Er is geen enkel hoofdpersonage waarvan je zeker weet dat die het einde gaat halen. Eenieder die domme dingen doet, wordt er hard voor afgestraft. Sommige mensen haken hierbij af, want de serie wordt bij tijd en wijle wel érg duister, en anderen zoals ik vinden het prachtig.

De rijke setting en de vele personages maken natuurlijk voor prachtig televisiemateriaal, zolang het tenminste goed aangepakt wordt. En dit was juist hetgene waar ik enigszins bang voor was. Het is zo gemakkelijk om een geweldige serie als deze helemaal verkeerd neer te zetten en zo alles te verpesten.

Echter!

Op het moment dat de casting binnen begon te druppelen en namen als Sean Bean, Peter Dinklage en Lena Heady genoemd werden, begon mijn hart harder te kloppen. En nu deze trailers en ‘achter de schermen’ filmpjes over het internet verspreid worden, word ik alleen nog maar meer nieuwsgierig voor wat het gaat worden aankomende lente. De aankleding ziet er geweldig uit, de personages zijn meteen herkenbaar en van wat de acteurs vertellen, klinkt het alsof ze snappen wat er gaande is. Kijk maar mee:

Meer informatie, cast lijsten en speculaties kan je vinden op Winter Is Coming, de grootste fansite van de serie op het internet.

April 2011 zal Game of Thrones op HBO in Amerika uitgezonden worden. Ik zal zeker mijn torrents klaarzetten voor die tijd.
Ik kan niet wachten!

Wat vinden jullie ervan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: