Over Kelly

kelly van der laan
Hoi, ik ben Kelly. 38 jaar oud, regio Den Haag (oorspronkelijk uit Hoorn, aan de oever van het IJsselmeer). Ik ben getrouwd met Olli (die me geweldig support in mijn schrijven, ik verdien hem niet <3), heb een hond genaamd Bodhi (wiens avondwandelingen me veel inspiratie opleveren), breng graag tijd door met mijn vrienden, ben zo iemand die opeens stilstaat om van een spectaculaire wolkenlucht te genieten, een regenbogenaffectionado, toch wel een beetje een nerd, een muzieksnob (als er maar gitaren inzitten), en werk in het dagelijks leven als IT consultant.

Ik schrijf al verhalen zolang ik me kan herinneren, en sinds 2002 ben ik manuscripten gaan schrijven. In 2013 zag uitgeverij Zilverbron wel wat in mijn manuscript Stof en Schitteringen,  waarmee de Lentagon trilogie het levenslicht zag. Stof en Schitteringen kwam uit in april 2014, Bloed en Scherven in juli 2015, en Talent en Kristal in augustus 2016.

Sinds 2016 ben ik ook officieel redacteur in dienst van Zilverspoor. Tot dusverre geredigeerde boeken van mijn pen (of toetsenbord) zijn: Elins keuze van Gaby Raaymakers, Bloedengel van Rosalynd Randolph, Enkele reis Mars van Johan Bakker, De  terugkeer van Layhar van Kirsten Groot en Echo der stervenden van Natascha van Limpt..

Verder nog?

 1. Leeuw van sterrenbeeld, weegschaal van ascendant
 2. Best wel een hippie
 3. Anosmisch (ik kan niet ruiken)
 4. ENFJ volgens Myers-Briggs
 5. Vol met meningen over TV series en films en boeken (dus die zal je hier op de blog ook nog wel tegenkomen)
 6. Genres: Ik ben een nut voor goeie Sci-fi, Fantasy, en horror maar vind eigenlijk dat genres en hokjes onzinnig zijn. Ik lees bij tijd en wijle ook YA en NA.
 7. Favoriete schrijvers: George R. R. Martin, Brandon Sanderson, James S. A. Corey, Scott Lynch, Patrick Rothfuss, David Wong, Stephen King.

Over Schrijven

Hoewel mijn hart ligt bij het schrijven van complete romans, heb ik ook aanvallen van inspiratie voor kortere verhalen. Een aantal van die verhalen heb ik kunnen publiceren, anderen heb ik ingestuurd naar verhalenwedstrijden (zoals Fantastels). Een aantal van deze verhalen kun je downloaden op mijn download pagina.

kelly van der laanPrijzen:

2011: 8e prijs Fantastels Verhalenwedstijd, met “Leercurve”
2012: 7e prijs en Deviant prijs Fantastels Verhalenwedstrijd, met “Rode Lantaarns”
2013: 1e prijs Fantastels Verhalenwedstrijd, met “Roze Water”
2014: 8e prijs Hebban Fantasy Awards, voor “Stof en Schitteringen”
2014: 10e prijs Fantastels Verhalenwedstrijd, met “Zij die weggingen”.
2016: Shortlist (top 5) voor de Bastaard Fantasy Awards, voor “Talent en Kristal”
2018: 9e prijs Fantastels Verhalenwedstrijd, met “Een tijdelijke oplossing” (samen met Corina Onderstijn geschreven), en de 19e plaats met “Excuses”.

Publicaties van korte verhalen:

Mijn boeken:

In april 2013 toonde Zilverbron interesse in mijn manuscript Stof en Schitteringen, wat voorgevloeid is uit mijn Nanowrimo project uit 2006. Dit is het eerste deel van een een trilogie waarvan het tweede deel Bloed en Scherven, en het derde deel, Talent en Kristal nu ook in de winkels liggen.

De Lentagontrilogie is een modern fantasyverhaal; in een wereld waar het technologie niveau vergelijkbaar is met het onze (auto’s, smartphones) maar waar magie ook aan de orde van de dag is. En wat begint als een roadtrip eindigt in een oplaaiende koude oorlog en vier jonge mensen die moeten vechten om te overleven in een wereld die hen ziet als terroristen.

De Lentagonserie:

Trilogie:

 • Stof en Schitteringen” verkrijgbaar sinds 18 april 2014
 • Bloed en Scherven” verkrijgbaar sinds 31 juli 2015
 • “Talent en Kristal”, verkrijgbaar sinds 1 augustus 2016.

Prequel:

 • “Vuur en Vergankelijkheid”, verkrijgbaar sinds 1 augustus 2018.

Als je meer wil weten over de Lentagon serie, klik dan hier!

Advertenties

3 gedachten over “Over Kelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s